Vuonna 1904 rakennettu ja 2011 entisöity hotellirakennus ja sen huoneet henkivät historiaa nykyaikaisin varustein.

 

Kartanohotelli sijaitsee keskeisellä paikalla noin 200m päässä Spa Hotel Runnin kylpylähotellilta. Kartanohotelli on myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus tunnettujen suomalaistaiteilijoiden lomanviettopaikkana 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. 

Savusaunan lempeistä löylyistä pääset nauttimaan torstaisin 16.00-21.00 sekä pe-la 14.00-21.00 (Yksityistilaisuudet voivat muuttaa aukioloaikoja)

Lisäpalvelut

Lemmikkilisä 20 €/viipymä

Lisävuode 45 €/vrk

Huonehintoihin sisältyy aamiainen, vapaa kylpylän käyttö sekä savusauna sen ollessa avoinna yleisölle.

Pe-la yön majoittuville kuuluu herkullinen lauantaibrunssi!

Huoneiden välisiivous vain pyydettäessä, ilman erillisveloitusta.

TEE VARAUS

Kartanohotellin 19 viihtyisää huonetta (13 x 2 hh ja 5 x 1 hh), Pekka ja Heikki -huoneistot sekä Carl Gustaf -sviitti johdattelevat ikimuistoiseen lomatunnelmaan. Pekka ja Heikki huoneistoissa on minikeittiöt. Kartanohotellin huoneissa on pienet jääkaapit, joihin voi tilata myös minibaarivarustelun ennakkoon. Huoneissa Wi-Fi, taulu-tv, suihku, wc, hiustenkuivain ja vedenkeitin kahvi- ja teehetkiin.

C.G.E. Mannerheim vieraili usein Kartanohotellilla, joten itseoikeutetusti Carl Gustaf -sviitti on saanut tästä nimensä. Marsalkka Mannerheim matkusti Runnille aina sisarensa Sophien kanssa, joten Sophie-huone sijaitsee Carl Gustaf-sviittiä vastapäätä. Kartanohotellin huoneet on nimetty aikansa vieraiden mukaisesti ja huoneista löytyy jokin vieraaseen liittyvä aito yksityiskohta.

Kartanohotellin vakiovieraita olivat mm. Juhani Aho, Eino Leino, L. Onerva, Leevi Madetoja, Oskar Merikanto, Aino Ackte, Akseli Gallen-Kallela, Pekka ja Heikki Halonen. 
Kierros Kartanohotellissa kertoo värikkäästi mielenkiintoisen historian tarinoita ihmelähteen ympärille rakentuneesta kylpyläperinteestä sekä Kartanohotellin vaikuttavasta kulttuurihistoriasta.

Kartanohotellin Juhlasali Marsalkka on suosittu juhlapaikka ja tilava sali muuntuu moneksi. Juhlasalissa on äänentoisto ja flyygeli.

Juhlasalin yhteydessä on Marskin salonki eli Marsalkka Mannerheimin työhuone. Tilassa yhdistyvät mielenkiintoisesti niin Suomen itsenäistymisen ajan historia kuin Mannerheimin värikkään elämän tarina Runnin Kartanohotellin vierailujen ohessa.

Tervetuloa tutustumaan!

TEE VARAUS