Suolahuone

Tervetuloa nauttimaan palveluistamme!

Suolahuone

Suolahoito on luonnonmukainen hoitomuoto

Suolahoito on jo vuosisatoja vanha luonnonmukainen hoitomuoto. Keskiajalla munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, joissa he hienonsivat suolakiveä ja potilaat hengittivät suolapölyä sisältävää ilmaa.

Myöhemmässä vaiheessa huomattiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveitä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia.

Itä-Euroopan maissa suolahoitoa on käytetty jo useiden vuosikymmenten ajan. Luonnon muovaavat suolaluolat on hyödynnetty hoitotiloina ja samalla tavalla toimivia hoitohuoneita alettiin rakentamaan kylpylöihin ja muihin rakennuksiin, jopa koteihin.

Suolahuone on vuorattu vuorisuolalla lattiasta kattoon. Hoidon aikana ilmatilaan puhalletaan erittäin hienojakoista suolanpölyä. Jauhantaprosessin aikana negatiivisesti varautuneet suolaionit hakeutuvat tehokkaasti hengityselimistön limakalvoille. Suola sitoo kosteutta limakalvoille, ja samalla se toimii antiseptisesti vaikeuttaen haitallisten mikro-organismien toimintaa.

Suolahoito tuo helpotusta sekä hengityselinten että ihon sairauksiin. Sitä suositellaan henkilöille, joilla on astma, krooninen keuhkoputkentulehdus, poskiontelotulehdus tai pitkittynyt nuha. Ihosairauksista tavallisimmat hoidettavat ovat akne, atooppinen ihottuma ja psoriasis. Suolahuoneessa voi myös huoltaa ennalta ehkäisevästi hengitysteitä ja ihoa. Suolahoidot sopivat sekä aikuisille että lapsille. 

Vakavien sairauksien yhteydessä hoidosta on aina neuvoteltava hoitavan lääkärin kanssa!